نگاه ما به دانش و پژوهش در کشور باید متحول شود


رئیس سازمان جهاد دانشگاهی گیلان گفت: نگاه ما به دانش و پژوهش باید در کشور متحول شود چرا که مسیر طراحی زندگی جوانان جامعه امروز به آزمون‌های استخدامی و هئیت علمی شدن در دانشگاه‌ها وصل نیست .

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد دانشگاهی استان گیلان و به نقل از ایسنا – منطقه گیلان، فریبرز جمالزاد در استارتاپ زیستکار که به همت سازمان جهاددانشگاهی استان گیلان  برگزار شد، با اشاره به تحولات دیجیتال و ارتباطات همراه با تکنولوژی که در کتاب موج سوم در دهه ۱۹۷۰ بیان شده بود، اظهار کرد: در این کتاب پیش بینی شده بود دنیا به سمتی خواهد رفت که تکنولوژی همه امور را بدست می‌گیرد و دانایی، توانایی کار خواهد شد .

رئیس سازمان جهاد دانشگاهی گیلان با اشاره به کتاب دیگری از راشل کارسون تحت عنوان بهار خاموش که در آن به تمام مشکلات زیست محیطی دنیای امروز پرداخته شده است، افزود: امروز جهان به نقطه تلاقی این دو قضیه رسیده و همین موضوع باعث شده است که بشر به فکر مسیرهای میانبری که برای رفع این مشکلات باشد، بیافتد .

وی با بیان اینکه نگاه ما به دانش و پژوهش باید در کشور متحول شود، گفت: مسیر طراحی زندگی جوانان جامعه امروز به آزمون‌های استخدامی و هیات علمی شدن در دانشگاه‌ها وصل نیست و امروز مسیرهایی که طراحی می‌شوند این مسیر را به گونه‌ای دیگر معنا می‌کنند .

رئیس سازمان جهاد دانشگاهی گیلان به برنامه‌های تعیین شده در نقشه جامع علمی کشور نیز اشاره و تصریح کرد: در پایان این نقشه قرار است ۵۰ درصد تولید ناخالص ملی، از فناوری و ۴۰ درصد از پژوهشگران در آن سال از واحدهای خصوصی باشند .

وی ادامه داد: این آمار بیانگر این است که چیزی حدود ۱۰ درصد سهم دولت، ۵۰ درصد سهم دانشگاه‌ها و ۴۰ درصد سهم واحدهای خصوصی هستند .

جمالزاد به بحثی که طی چند سال اخیر در برنامه پنجم توسعه تحت عنوان شرکت‌های دانش بنیان راه‌اندازی شده است اشاره کرد و افزود: طی چند سال آینده تا تحقق نقشه جامع علمی کشور تنها با تکیه بر این شرکت ها نمی‌توان به این امر تحقق بخشید پس باید یک میانبر و راهکار نوینی در این راستا شکل گیرد .

رئیس سازمان جهاددانشگاهی گیلان با اشاره به برنامه‌ای دیگر در نقشه جامع علمی کشور، خاطرنشان کرد: در این برنامه قرار است به ازای هر هیئت علمی، چیزی در حدود ۰.۱ ثبت اختراع در پایان نقشه تولید شود، پس میانبرهای راه برای جوانان در این میان چیست و اختراعات کجاست؟

وی افزود: فرصت و تریبون‌هایی که امروزه تحت عنوان کسانی که متخصص کار خواهند بود در اختیار جوانان قرار می‌گیرد، مجال ظهور را به آنان خواهد داد و اعداد و ارقام نمی‌تواند در نقشه جامع علمی کشور به جوانان اجازه ظهور دهد .

جمالزاد در ادامه با بیان اینکه برحسب ساختار سنتی که در کشور وجود دارد به عبارتی افزایش محققان دولتی و یا افزایش بدنه دولت، می‌تواند مجال حضور جوانان باشد تا ظهور پیدا کنند، گفت: متاسفانه شاهد هستیم که این اثر عملا به صفر نزدیک می‌شود و اجازه حضور برای جوانان به روش‌های سنتی فراهم نیست پس باز هم باید راه‌های میانبر و سریع را انتخاب کرد راه‌هایی که اجازه دهد جوانان در توسعه نقش داشته باشند .

رئیس سازمان جهاددانشگاهی گیلان در پایان ضمن اشاره به اینکه ۱۷ میلیارد متر مکعب آب خاکستری، آب سالمی که می‌گیریم و از دسترس خارج می‌کنیم در کشور وجود دارد، گفت: تصفیه این آب نیاز به ایده، خلاقیت و تفکر دارد که باید در بین این جوانان بروز کند و ایده‌های سنتی تصفیه خانه‌های شهر، تصفیه فاضلاب و بودجه‌های میلیاردی راه‌گشای حل اینگونه مسائل نیست البته برگزاری چنین استارتاپ‌هایی این راه‌های میانبر را فراهم می‌نماید .

گفتنی است؛ استارتاپ ویکند محیط زیست، اولین مجموعه رویداد کارآفرینی سازمان جهاددانشگاهی گیلان  عصر روز چهارشنبه ۸ اسفند ماه در رشت برگزار شد .

بازدید: 108
نام و نام خانوادگی :
ایمیل :
نظر شما :
بازدید امروز : 24
بازدید دیروز : 14
بازدید کــــل : 44647