امضای تفاهم نامه همکاری جهاددانشگاهی و استانداری گیلان/ توسعه همه‌جانبه فعالیت‌های این نهاد در سراسر استان


تفاهم نامه همکاری چندجانبه جهاددانشگاهی و استانداری گیلان با هدف بهره‌گیری از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های این نهاد در زمینه‌های برنامه‌ریزی و توسعه، فناوری انرژی‌های ‌تجدید‌پذیر، امور فرهنگی و اجتماعی، اشتغال و کارآفرینی و ... به امضا رسید.

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی،  تفاهم نامه همکاری استانداری گیلان و جهاددانشگاهی با هدف بهره‌گیری استانداری از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های نهاد انقلابی جهاددانشگاهی در زمینه برنامه‌ریزی و توسعه، فناوری انرژی‌های ‌تجدید‌پذیر؛ امور فرهنگی اجتماعی، اشتغال و کارآفرینی و سایر تجارب این نهاد در حوزه‌های مختلف، پنجشنبه ۲۹ تیر ماه به امضای دکتر حسن مسلمی نایینی رییس جهاددانشگاهی و دکتر اسدالله عباسی استاندارگیلان رسید.

دکتر مسلمی نائینی در این مراسم با بیان اینکه مجموعه جهاددانشگاهی داری بالغ بر ۱۰۰ واحد سازمانی و مرکز بزرگ علمی و پژوهشی است گفت: از جمله این مراکز می‌توان به پژوهشگاه‌های رویان، علوم انسانی و مطالعات اجتماعی، پژوهشکده سرطان معتمد اشاره کرد که هر کدام در حوزه‌های مختلف تخصصی فعالیت دارند.

وی در همین رابطه با اقدامات تأثیرگذار پژوهشگاه ابن سینای جهاددانشگاهی در حوزه درمان ناباروری و اصلاح نژاد دام های سبک و سنگین اشاره کرد و افزود: این نهاد همچنین دارای دو دانشگاه بزرگ علم و هنر یزد و علم و فرهنگ در تهران است که در هر کدام آنها حدود ۸ هزار دانشجو از مقطع کاردانی تا دکترا مشغول تحصیل هستند.

رییس جهاددانشگاهی در  این مراسم به فعالیت سه پارک علم و فناوری البرز، کرمانشاه و علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی جهاددانشگاهی اشاره کرد گفت: 

این پارک‌ها در حوزه‌های مختلف فنی و مهندسی؛ پزشکی و... فعالیت دارند که پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی دربرگیرنده رشته های علوم انسانی، هنری همچون داستان نویسی، انیمیشن و موسیقی و صنایع دستی است.

رئیس جهاد دانشگاهی با اشاره به استقرار مراکز و واحدهای این نهاد در تمام کشور ادامه داد: جهاددانشگاهی در بیش از چهار دهه فعالیت خود همواره کوشیده تا به نیازهای کشور پاسخ دهد.

دکتر مسلمی نائینی با بیان اینکه زمانی کشور نیازمند کار فرهنگی برای تربیت مدیران و اساتید در تراز انقلاب اسلامی داشت، کلیه فعالیت های فرهنگی در دانشگاه ها با محوریت جهاد دانشگاهی انجام می‌شد ادامه داد: در برهه‌ای دیگر با توجه به نیاز به آموزش های دانشگاهی و مهارتی این نهاد در این حوزه ورود کرد.

رییس جهاددانشگاهی امروز با بیان اینکه دانشگاه‌های علم و هنر و علم و فرهنگ به دانشگاه های بزرگ تبدیل شده اند و شش موسسهآموزش عالی در سطح کشور از جمله گیلان داریم ادامه داد: در ۳۷ مرکز آموزش علمی کاربردی جهاددانشگاهی به دانشجویان زیادی آموزش های مهارتی ارائه می‌شود.

وی با بیان اینکه بالغ بر ۴۰ هزار دانشجو در مراکز آموزشی و پژوهشی جهاددانشگاهی مشغول به تحصیل هستند، گفت: علاوه بر رشته های تخصصی و مهارتی، کارهای خوبی در رشته های گردشگری و روانشناسی در حال انجام است.

دکتر مسلمی نائینی با اشاره به راه اندازی واحدهای جهاددانشگاهی در همه استان ها، یادآور شد: کارهای بزرگ علمی و فناوری در حوزه های مخابراتی، نفت و انرژی همچون طراحی و تولید دکل های نفتی و مته های حفاری، سیستم رانش قطار مترو ملی و... توسط این نهاد انجام شده است.

وی با اشاره به ظرفیت های جهاددانشگاهی در حوزه علوم انسانی به خبرگزاری های ایسنا و ایکنا و مرکز افکار سنجی ایسپا اشاره کرد و افزود: خبرگزاری ایسنا پرمخاطب ترین خبرگزاری در سطح کشور بوده و خبرگزاری ایکنا به صورت تخصصی رویدادهای قرآنی را دنبال می کند که به ۲۱ زبان زنده دنیا ترجمه می شود.

وی با بیان اینکه پیش بینی های دقیق ایسپا در رویدادهای سیاسی و اجتماعی کمک کار مسئولان امر است، عنوان کرد: می توان از ظرفیت افکارسنجی برای حل مسائل فرهنگی و اجتماعی استفاده کرد.

وی جهاد دانشگاهی را کمک کار همه دولت های مستقر دانست و اضافه کرد: خودمان را موظف به انجام کارهای بر زمین مانده می دانیم و آمادگی داریم برای رفع مشکلات استان گیلان تلاش کنیم.

توسعه همه‌جانبه فعالیت‌های جهاددانشگاهی در سراسر استان گیلان 

اسداله عباسی، استاندار گیلان نیز در دیدار با دکتر حسن مسلمی نائینی، رئیس جهاددانشگاهی اظهار کرد: جهاددانشگاهی زیرمجموعه شورای عالی انقلاب فرهنگی و از رویش‌های انقلاب است و ضمن اینکه باید وجه جهادی دارد، در عرصه‌های علمی و پژوهشی هم موفق عمل کرده است.

وی با اشاره به ظرفیت گیاهان دارویی در استان افزود: در استان گیلان بیش از 100 نوع گیاهان دارویی ناشناخته در ارتفاعات رودسر، اشکورات، عمارلو و تالش داریم که اگر مانند گل گاوزبان و بابونه کار پژوهشی شود، ‌می‌تواند باعث اشتغالزایی و هم تولید محصولات فرآوری شده جدید، شود.

عباسی با اشاره به پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی گفت: در حوزه گیلاهان دارویی آمادگی داریم منابع، امکانات، عرصه و ساختمان در اختیار پژوهشگران جهاددانشگاهی بگذاریم. با وجود ظرفیت و پتانسیل پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی، می‌طلبد بخشی از این پتانسیل‌ها هم به گیلان اختصاص یابد زیرا در استان منابع انسانی و پژوهشی غنی داریم.

استاندار گیلان با اشاره به اختلاف دانشگاه گیلان و جهاددانشگاهی تصریح کرد: مباحثی از گذشته وجود داشته که منجربه پیگیری حقوقی توسط دانشگاه گیلان در این بازه زمانی شده اما اکنون شرایط رو به بهبودی است و بهتر هم می‌شود و انتظار ما تقویت همکاری و هماهنگی بین این دو نهاد است.

وی با تأکید بر اینکه تمام کارها باید بر مبنای دانش روز باشد، بیان کرد: اگر همه امور بر مبنای دانش و علم روز باشد، ضریب خطا کاهش می‌یابد،لذا از مجموعه جهاددانشگاهی انتظار داریم بر مبنای رسالت خود همچنان متکی بر علم روز، تحقیقات فناورانه و جهادی عمل کند.

عباسی با اشاره به ظرفیت خبرگزاری ایسنا در مجموعه جهاددانشگاهی تصریح کرد: ایسنا از رسانه‌هایی همواره با انعکاس اخبار استان نقش تأثیرگذاری در اطلاع رسانی به موقع دارد و طی یک‌ماه اخیر هم روند روبه رشدی داشته و همچنان انتظار همراهی با دولت و انعکاس اخبار استان را داریم. 

استاندار گیلان گفت: انتظارمان از جهاددانشگاهی این است که در امور خلاقیت و نوآوری و جوان‌گرایی را مدنظر قرار دهند تا کارها تحولی، جهادی و اثربخش باشند و اینکه امور را در رشت متمرکز نکنید و براساس پهنه مطالعاتی خدمات جهاددانشگاهی را در سراسر استان ارائه کنید.

موضوع تفاهم نامه 

گفتی است موضوع تفاهم نامه استفاده از توانمندیها و ظرفیتهای جهاددانشگاهی در زمینه های اجتماعی، فرهنگی، اجرایی، علمی، آموزشی، تحقیقاتی، فناوری، سلامت، کارآفرینی و ... در راستای تحول دانش بنیان و پیشرفت استان گیلان و طرحها و برنامه‌های تحولی تامین‌کننده منافع ملی و استانی است.

 همکاری در زمینه برطرف نمودن مسائل و چالشهای استان گیلان در زمینه انجام پژوهشهای کاربردی، طرح های فرهنگی و مطالعات علوم انسانی و اجتماعی و…؛ توسعه فناوری انرژی‌های نو و تجدیدپذیر استان با بهره‌گیری از توانمندیهای علمی و فناورانه جهاددانشگاهی در حوزه انرژیهای نو(آبی، بادی، خورشیدی، زیست توده و زمین گرمایی)؛ همکاری در حوزه جوانی جمعیت، درمان ناباروری و جلوگیری از سقط جنین؛ توسعه فعالیت های مرتبط با داروهای گیاهی و گیاهان دارویی با توجه به گونه های خاص و بومی استان و راهاندازی شهرک جامع و تخصصی گیاهان دارویی و تولید فرآوردههای گیاهی دارویی و صنایع تبدیلی در استان گیلان ؛ راه اندازی مرکز درمان پیشرفته بیماری ها در استان گیلانشامل غربالگری، پیشگیری، تشخیص زودرس و درمان سرطان سینه، زخم دیابت؛ همکاری و مشارکت در ایجاد و توسعه مرکز تحقیقات سلولهای بنیادی(رویان) در استان ؛ هدایت و حمایت از تجاری سازی فناوری‌های به بلوغ رسیده با همکاری دانشگاه ها و پارک علم و فناوری به منظور حمایت از فناوران؛ همکاری در زمینه توسعه ظرفیتهای گردشگری استان؛ تدوین سند توسعه آموزشهای مهارتی استان گیلان و برگزاری دوره های مهارتی ویژه آموزش کارکنان سازمانها و ادارت استان به صورت دورههای تخصصی حضوری و مجازی؛ همکاری در زمینه ارائه خدمات تخصصی مشاغل خانگی با ایجاد زنجیره کامل از تولید تا توزیع و اتصال به بازار با همکاری سازمان تجاری سازی فناوری و اقتصاد دانش بنیان جهاد‌دانشگاهی؛ تدوین پیوستهای اجتماعی، فرهنگی و رسانهای برای پروژههای فرهنگی، اقتصادی و عمرانی؛ تدوین برنامه راهبردی – عملیاتی شهر و شهرداری های استان؛ اجرای طرح های پیمایشی در زمینه های مختلف و رصد و پایش شاخصهای فرهنگ عمومی و فضای مجازی استان مورد نیاز دستگاه ها و سازمان ها و برگزاری آزمونهای استخدامی با همکاری سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی و دستگاههای اجرایی استان از جمله زمینه های همکاری مشترک است.
https://b2n.ir/k08161


بازدید: 185
نام و نام خانوادگی :
ایمیل :
نظر شما :
بازدید امروز : 46
بازدید دیروز : 33
بازدید کــــل : 44702