ساخت سامانه بوگیر (اسکرابر) و حذف آلاینده‌ها از فاضلاب سیستم کنترل آلودگی هوای واحدهای پودر ماهی


عنوان طرح:

ساخت سامانه بوگیر (اسکرابر) و حذف آلایندهها از فاضلاب سیستم کنترل آلودگی هوای واحدهای پودر ماهی

چکیده:

به دلیل استقرار کارخانه‌های تولید پودرماهی در نزدیکی شهرها و اعتراض ساکنین مجاور، ایجاد سیستم جهت کنترل گازها و عوامل ایجاد بو در این صنعت حائز اهمیت است. در شهرهای ساحلی شکایات زیادی در راستای آزار ساکنین مخابره شده است . بهعنوان نمونه، ادارهی محیطزیست شهرستان قشم در پی شکایات مردمی تعدادی از کارخانههای تولید پودر ماهی را موظف به نصب بو سوز و بوگیر نمود و واحدهای متخلف را تعطیل نمود. در استان گیلان حدود بیست و چهار واحد تولید پودر ماهی در حال فعالیت هستند که اکثر واحدها در مجاورت مناطق مسکونی قرار دارد. انتشار گازهای عامل بو سبب بروز تنشهای زیادی برای این واحدها میگردد. به دلیل انتشار گازهای آلاینده ناشی از فرآیند تولید، مشکلات زیادی برای ساکنین نزدیک به این واحدهای صنعتی ایجاد میشود. روشهای رایج کنترل بو در خروجی واحدهای صنعتی عبارتاند از سوزاندن (بوسوزها)، جذب توسط مایع شستشوی گاز توسط اسکرابرها(، جذب توسط جامد (زغال فعال)، اکسیداسیون حرارتی، اکسیداسیون شیمیائی و اکسیداسیون زیستی(بیوفیلتر و بیواسکرابر) می‌باشد.

بوهای نامطبوع ناشی از فرآیندهای تولید صنعتی موجب آلودگی هوا شده و تاثیر منفی روی محیط زیست و زندگی افراد دارد. واحدهای تولید پودر ماهی از آلاینده های مهم هوا می باشند. ترکیبات مهم آلاینده هوا ناشی از این کارخانجات صنعتی شامل ترکیبات آروماتیک، سولفید هیدروژن و تری متیل آمین است. روش کنترل آلاینده های هوا در غالب واحدهای تولید پودر ماهی استفاده از اسکرابر (شستشوی گاز) می باشد که دارای راندمان قابل توجهی می باشد. از معایب روش فوق به وجود آمدن پساب دارای آلایندگی زیست محیطی است که هدف از این پژوهش، ساخت و حذف آلاینده های موجود در پساب و ایجاد یک سیکل بسته می باشد.

نتایج نشان داد که فرآیند که استفاده از فرآیند شیمیایی به روش انعقاد و لخته سازی به صورت ترکیبی با فرایند اکسیداسیون پیشرفته باعث افزایش راندمان حذف می‌شود. روش ترکیبی به این صورت است که قبل از ورود پساب اسکرابرها با COD بالا به واحد اکسیداسیون پیشرفته ابتدا فرآیند انعقاد بر روی پساب انجام میگیرد تا فاضلابی با COD پایین، وارد فرایند فنتون گردد. این عمل هم از لحاظ اقتصادی و هم از لحاظ کارایی حذف به نفع سیستم است. به این ترتیب COD خروجی پساب از فرایند انعقاد تا 61 میلی گرم در لیتر کاهش مییابد و فاضلاب با COD 61 میلی‌گرم در لیتر وارد فرایند اکسیداسیون پیشرفته میشود. همانطور که مشخص است این مقدار COD بسیار پایین بوده و برای تصفیه با فرایند اکسیداسیون پیشرفته بسیار مناسب است، درنهایت COD پساب خروجی از فرایند اکسیداسیون پیشرفته به روش فنتون تا 6 میلیگرم در لیتر کاهش مییابد که قابل استفادهی مجدد در فرایند بوزدایی واحد تولید پودر ماهی می‌باشد.



بازدید: 282
نام و نام خانوادگی :
ایمیل :
نظر شما :
بازدید امروز : 9
بازدید دیروز : 40
بازدید کــــل : 44618