پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی در گیلان تاسیس شود


عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس، با اشاره به ظرفیت بی نظیر گیلان در رویش گیاهان دارویی، گفت: گیلان می تواند قطب گیاهان دارویی کشور باشد لذا جهاددانشگاهی پژوهشکده گیاهان دارویی را در گیلان تاسیس کند .

به گزارش ایسنا، جبار کوچکی نژاد در دیدار با رئیس جهاددانشگاهی کشور، استان گیلان را قطب کشاورزی دانست و اظهار کرد: به دنبال مذاکره با رئیس سازمان انرژی اتمی، خواستار استقرار بخش پژوهش های هسته ای حوزه کشاورزی در گیلان هستیم .

وی کشاورزی و دام پروری گیلان را سنتی دانست و افزود: کشاورزی در گیلان برای کشاورزان از نظر اقتصادی به صرفه نیست، زیرا آب زیادی مصرف می کند .

عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی، با اشاره به ظرفیت بی نظیر گیلان در رویش گیاهان دارویی، تصریح کرد: گیلان می تواند قطب گیاهان دارویی کشور باشد لذا جهاددانشگاهی پژوهشکده گیاهات دارویی را در گیلان تاسیس کند، زیرا گیلان به واسطه اقلیم و آب و هوای مناسب رویشگاه خوبی برای گیاهان دارویی است و نیازمند یک مرکز تحقیقاتی هستیم .

کوچکی نژاد با بیان اینکه سرطان در گیلان زندگی مردم را تحت تاثیر قرار داده است، گفت: به واسطه آلودگی های زیست محیطی ناشی از پسماند و فاضلاب انواع و اقسام سرطان ها به ویژه دستگاه گوارش و پستان در گیلان شیوع دارد لذا می طلبد مراکز تحقیقاتی و پژوهشکده های جهاددانشگاهی ورود جدی به این امر داشته باشد .

وی جهاددانشگاهی را موتور محرک بخش تحقیقات و پژوهش در کشور دانست و متذکر شد: در سال جاری 15 میلیون یورو معادل 170 میلیارد تومان از محل صندوق توسعه ملی برای امر پژوهش تخصیص یافته که جهاددانشگاهی می تواند پیگیر دو پژوهشکده محیط زیست و گیاهان دارویی گیلان باشد .

نماینده رشت در مجلس، از تخصیص ردیف اعتباری ویژه برای پژوهشکده محیط زیست جهاددانشگاهی خبر داد و تاکید کرد: جهاددانشگاهی باید از کارکرد آموزشی در مقطع کاردانی و کارشناسی فاصله بگیرد و دوره های دکتری و پی.اچ.دی را فعال کند تا پژوهشگران در بخش های پزشکی و کشاورزی هدایت شوند .

کوچکی نژاد، جنگل های هیرکانی را یکی دیگر از ظرفیت های طبیعی گیلان دانست و اضافه کرد: جنگل های هیرکانی ذخیره گاه ژنتیکی بوده و به ثبت جهانی از حیث قدمت و ارزش رسیده است، اما متاسفانه برخی از گونه ها منقرض شده و یا در حال انقراض هستند لذا جنگل های هیرکانی می تواند برند خوبی برای جهاددانشگاهی باشد .

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، نوغان و ابریشم را یکی ظرفیت های در معرض خطر گیلان دانست و خاطرنشان کرد: ابریشم یکی از محصولات مهم استان گیلان در گذشته بود و سالانه به حدود 30 هزار جعبه تخم نوغان نیاز داریم، اما تولید ما 5 هزار جعبه است و مابقی وارد می شود. از جهاددانشگاهی می خواهیم تحقیقات لازم را در حوزه تولید و اصلاح و پرورش نوغان در کشور داشته باشد تا صنعت نوغانداری و ابریشم مجددا رونق بگیرد .



بازدید: 136
نام و نام خانوادگی :
ایمیل :
نظر شما :
بازدید امروز : 9
بازدید دیروز : 44
بازدید کــــل : 44388